Slocknat? Klockan går...

Hmm det verkar som att någon vill lägga locket på för denna tävling. Kanske behöver vi en morot. Ett pris. En morot som pris. Så får det bli. Se så, sätt igång att komma på ord med lock.Glöm heller inte att spela julkalenderns skräpspel på: http://www.sr.se/barn/julkalendern/skrapspelet/


I dare U!!!

Okej..här kommer veckans utmaning: Ord med lock.

Själv tycker jag att sofflocket är det alla kategorier bästa locket. Om man måste välja alltså. Och det måste man. Ibland.

Förresten finns det tokmycket bilder nu från vår helg i en gruva (Tuna Hästbergs gruva) på min sida på pixbox. ( www.bean.pixbox.se )

Tack sötis för att du alltid tror på mig. Det värmer. Jag ska göra dig stolt!!

Är så glad att jag får krama dig snart.


Glöm inte bort mig. // Ralph

God jul Raffe

streber (bara för att det är ett roligt ord)

Men syster, jag vet att du kommer att klara testerna med bravur! Ingen har en sån stenvilja som du när det väl gäller. Är helt övertygad om att det kommer gå vägen den här gången.
  Jag har tagit det piano hela veckan faktiskt. Vi har haft individuell plan, så jag har ägnat en del tid åt egna projekt, men väldigt mycket mer på att umgås med M. Nu har han åkt ut på sjön och ska bli borta till mars. Men jävlar i min låda vad mycket tid jag har till att jobba framöver, sätter mig verkligen in i rollen som gräsänka och har storslagna planer på mitt nya supereffektiva och disciplinära jag. På två dagar har jag sett sju filmer, det var inte så superkreativt förstås, men inspirationen måste ju hämtas in nånstans ifrån.

Wall.e                                   + + + +
Last king of scotland         + + + +
Simpsons the movie         + + +
The number 23                   + +
Evan allmighty                     ++
Morgan Pålsson                 -

Hämtade mina sista lådor från A's förråd i förrgår också, vilket känns skönt att ha gjort äntligen, slutligen. Ett och ett halvt år sen jag flyttade därifrån. Hittade en massa bortgkömda klenoder. Men det var ett par saker som jag verkligen letade efter och räknade med skulle finnas där, vinterkängor, vinterjacka, lexikon, och just de grejerna var naturligtvis borta. Tänk den dag man får flytta in i sin egen lägenhet och kan samla hela sitt bohag utan att oroa sig för när man måste flytta nästa gång. Åh, ljuva ouppnåeliga förstahandskontrakt!
  Nu ska jag ta mig i kragen, för det har jag undvikit länge nog. Ska fika med Emily, hjälpa till att fota ett par av Patricks målningar och sen jobba på tranqan ikväll. Imorrn ska jag börja tömma mitt arbetsrum och packa ner allt i köket, för det kommer hantverkare hit för att renovera i början av januari. Vi beställde tapeterna första juni, och bara sju månader senare ska de sättas upp. Å sen är det måndag och då ska jag fylla mp3 med musik och samla ihop lite reselektyr för på tisdag åker jag hem!!
  pussilago!

show must go on...

Du syrran...nu har jag bara två dagar kvar på mitt älskade, älskade jobb...buhuuuuu..*snyft*
Men jag är så glad för att jag har fått vara där. Nu är det snart tester och bara jag ser till att klara dem så ska jag nog ha mitt på det torra...hoppas jag. Idag t.ex. var jag stark när jag körde bänkpressen. Det är bra. Ska bara få med alla de andra momenten oxå så är det lugnt ju...

Det blir nog lite senare än den 14e, 15e som de sa först..mer tid för mig att träna. Tiden bara rinner iväg för mig ändå. Tänkte att tre månader är ju lång tid, då hinner jag träna upp mig ordentligt så det räcker och blir över...men så mycket starkare vet jag inte om jag har blivit.  Bara lite...

I morgon ska vi ha julfest..funderade ett tag på om jag inte skulle ta och bli riktigt jäv*a packed och bara göra helt sjuka saker..dansa på borden och kanske decka...eller oxå så tar jag det piano, uppträder lugnt och sansat och inte alls som ett barn i en godisaffär;-) Det kommer bli kul, men jag ska ju jobba på fredag oxå så det blir nog det sistnämnda alternativet den här gången. Tråkig, jag vet.

På måndag ska jag gå introduktion på mitt nya jobb. vart det nu blir. Ingen aning. Det löser sig.

Nu har jag varit vaken på övertid igen så jag måste pussa min lap godnatt och slå igen dess magiska vingar för ikväll. Puss på dig oxå och alla er andra underbara därute.

Stonage

Tjohoo...Du skulle ha vart med i helgen heeelt galet. Jag har nog aldrig gjort någon så crazy faktiskt...
Sova över långt ner i marken...i en grotta. Det var schwainigt kallt, det säger jag bara. Men nästa år ska du förlja med. Sjukt kul Lucia-tradition ju.

Ja vi saknade dig..fast det var ett farligt ställe att vara galen på..som jag kan bli ibland när det finns lite faror man kan akta sig för. Hål att trilla ner i och bråddjup kalla som slusch..eller stup med extrem rasrisk. Det bara ber ju om att bli lite klättrade i. Men jag är så vuxen och förståndig nu så jag tog det ganska lugnt. Jo, det är säkert...fråga bror. Eller förresten ...gör inte det.Hoppas din luciahelg har varit till belåtenhet. Snart ses vi hemma och får ha lite julmys.
Jag ska börja en kurs i fiske nu i vår. 15 poäng fiske. Crazy. Men vem vet..det kan vara min nya hobby. Flugfiskemästarinnan Åsa...eller pimpelexperten...Det kan bara bli bra.

Jag hoppas ju komma med i vinter-äventyrskursen också..den inkluderar en fyradagars-vistelse i Sälen bl.a. Jag är 3e reserv på den. Håller tummarna.
 
Mitt vick går ut på fredag, sen är jag "polare" i äldreomsorgen här i kommunen. Det kan vara allt från hemtjänst till något boende eller personlig assistent. Kan bli mycket intressant. Pusspuss alla!!

x-ray day

vi sa nånting om en lugn söndag med kaffe och plugg, en dag med ro och wienerbröd till läxorna men ingen överdriven prestation. Det blev inte så. alls.
  Tidigt fick jag linka iväg till sjukhuset med min kulörta och svullna vad. En veckas blåmärke har blivit till en blåval där det förut fanns ett smalben. Så när jag skulle betala för mitt besök så fann jag bara ett tomt fack där kontokortet skulle legat. Utan pengar ingen läkarvård sa damen, men hon veknade snabbt och lovade att skicka en räkning. -Kan du inte skicka ett julkort istället, så bidde jag mycket gladare, sa jag. -Nej, sa hon.
  De röntgade ur allsköns vinklar men hittade inte frakturen de sökte, istället har vi bara en brusten muskel och en rejäl inre blödning. Vilken tur! eller? Så haltade jag ner till skolan och satte mig i datasalen för att spärra mitt kontokort, och väl gjort så hör jag någon bulta på dörren, eftersom den hade gått i baklås. Personen ifråga kom inte in, men vad värre var var att jag kom inte ut. Inlåst i skolan, utlåst från mina pengar, halt lytt men som tur var inte vänsterhänt..
   M, G och jag ägnade lördagskvällen åt att lusläsa G's mormors husmorslexikon på sex tunga band. Däri läser man att det nu för tiden (1955) inte anses sjukligt att vara vänsterhänt och att korrigering ej behöver påtvingas de barn som har särdeles svårt för en sådan omställning. Där stod även att homosexualitet inte heller är ett medicinskt sjukdomstillstånd utan en deffekt som tillståndet till trots inte innebär ett hämmat känsloregister för den homosexuella. Dessutom fanns en beskrivning på hur man bäst rengör kökskakel och hur man oppererar bort blindtarmen. Åh, såna böcker skrivs inte längre..Längtar till jul, längtar hem. Saknar, saknar.. De här sista veckorna ska bara betas av, för sen byter jag kust. Jag vill inget hellre än sitta vid köksbordet med mina älskade syskon, mamma och pappa. I fredags fick m besked om sin praktikperiod och det är lång tid, men det känns lättare nu när man vet när, var och hur. Så ska väl det gå, det med.

Hannah stökar i bakgrunden, jag har slängt in ett lass tvätt, imorrn gäller det att få husmodellen byggd och snart nog sitter jag på ett tåg som ska ta mig hem!

Dagens tips...

Nä.
Jag visste inte vad F&B var för nåe. Så mycket klokare jag blev av ditt fantastiska utlägg om budgätter, heltäckningsmattor och Åke-vahettere på lotto. Tack.

Men vad HAR du gjort på ditt ben. Du verkar ju helt bindgalen. Kan man verkligen släppa dig i möblerade rum? Eller ska du hållas kopplad? Det är strängt förbjudet att vara så vårdslös. (Vårds-lös, vår-dsl-ös, vård-slö-s...) Du vet ju att eftersom inte jag kan vara där hos dig och se efter dig så måste du själv ta på dig det. Se efter. Ta hand om. Var rädd om. Som jag skulle ha gjort om jag kunde. Som ingen gjorde med mig heller när jag dansade mig gul och blå. Se så...upp iväg och ta hand. Om.

Ja det var den sötaste, roligaste julkalendern jag sett. Fantastiskt att de verkligen har tänkt till. (Vem gör det i dagens samhälle. *Bitter underton*)  www.oioioi.se

hjälte eller mjälte

Vet folk vilka Forsman & Bodenfors är? Vet du det syster? F & B står bakom några av det mest kända reklamer och kampanjer i sverige och världen.. Minns ni lotto-Åke? "Du har ju hela helgen på dig.. men åååke!" och minns ni Våldtagen av en Prince? Ikeareklamer, volvo, tele2 etc. etc Högst upp i gbg's NK-hus så har de sitt kontor, hela våningsplanet täckt från golv till tak i kaxigt, orange heltäckningsmatta och därtill bara högpolerade ytor, vita mac-books och vackra människor. Där var vi i alla fall på studiebesök idag för att briefa inför kampanjtävlingen vi är med i. Har jag berättat om det? Motorförarnas helnykterhetsförbund anordnar en tävling för sveriges designutbildningar och uppdraget är att få färre att köra alkoholpåverkade och därmed minska olycksfallsantalet.
   Det är ett enormt uppdrag på en väldigt liten budget (vi har 50.000 för att ta fram ett förslag, ytterligare 50.000 i prispengar och en halv miljon att genomföra kampanjen för). Så på kort tid, utan erfarenhet, på ett skämt till budget och utan organisation i ryggen så ska vi se till att 120.000 rattfyllerister om dagen, hädanefter ska välja att ta bussen och vi ska genomföra det som otaliga kampanjer före oss misslyckats med; förhindra alkoholrelaterade trafikolyckor.
   Jag känner mig för liten för sånt här, samtidigt som det är en otrolig utmaning. Liten och utmanad, som en.. som såna där pyttesmå råtthundar som kompenserar sin oansenliga storlek genom att skälla konstant och mucka med varenda jycke över 50 kg. Rattfylla är som en strykuppfostrad pitbullterrier och här kommer vi som en liten, rabiat guldhamster och ska mangla ner den!


jag har dansat och kom hem med en bebis i benet


Det har i runda slängar varit en förbaskat bra dag (är det ok att använda ordet förbaskat? jag gör det hela tiden, men nu när jag skrev det så såg jag hur fult och gammalmodigt det ser ut.. note to self; stryk 'förbaskat' ut vokabulär). Hur eller hur så känner jag mig mätt och belåten med dagens insatser, så nu ska jag ta mitt pick och pack och rulla bort till linné för att se vad M har för sig.

Alea acta est...

Japp, så var det min tur att ge ett bidrag här till klubben för inbördes beundran. It takes two to tango. Säger de. Så vi kan se det här lite som en tango. Eller två fantastiska sidor av ett ännu mer fantastiskt mynt. Om myntet är Sverige...eller två systrar.

Håll till godo kära vänner och håll i er för det kanske inte blir så lätt att hänga med alla gånger. Då kan man alltid låsas. Att man hänger med.

Nu är jag vaken på övertid...jag som tänkte tjäna in en sovtimme inatt. Bara för att ligga på plus. För det ska man alltid göra. Det blir bäst så.

Men nu ligger jag på plus på vakentimmarna istället. Det går ju det med.

Jag gick i en affär idag och kollade på fina saker, och jag hittade saker överallt som fick mig att tänka på dig, kära syster. Den hade Ida tyckt om, tänkte jag. Och den, och den...


Det betyder att du fattas här hos mig. Fast att du ändå finns här på något sätt. Puss på dig min darling. Du är så himla fin och bra. Jag är stolt över att vara din syster!
Bladguld och sköna skogar

Fröken S var här i helgen, har redan återvänt till andra sidan sverige, men lämnade kvar ett litet skimmer. Det blir så mycket trevligare med ruggigt duggregn när man har lite bladguld i själen. Nu känns det lättare och luftigare i göteborg och julen gör sig påminnd på ett ännu ganska omslutande, mysigt och ostressigt sätt.
 
Vi hade en förbaskat lång redovisning av 42x5 modellbyggen, för den som avstår matematiken så blir det 210 modeller och det tog i runda slängar fyra och en halv timmar. Det var verkligen intressant att ta del av (verkligen!), de första tre timmarna. Efter det ägnade jag mig åt att plocka ut vilka i klassen som ska få bli mina bästisar. När jag insett att nuvarande taktik inte funkar eftersom mina handplockade favoritklasskamrater inte umgås med varandra utan i ungefär fem olika grupper, så innebär det att jag måste hänga i fem olika gäng och därmed umgås med ett stort antal personer som kanske inte fyller kraven*. Det blir väldigt ineffektivt umgänge förstår man.
   Så min nya plan är att välja ut en bra styrka, få dessa personer att sluta umgås med sina nuvarande så kallade vänner, inse att jag är lite bättre och roligare och sakta men säkert börja umgås mer med varandra. På så sätt sparar jag tid och energi på att kunna umgås med de jag gillar mest samtidigt. Jag har ett par säkra kort tror jag, som jag bara behöver lägga in nådastöten på, sen är det ytterligare ett par kandidater som jag måste kämpa lite hårdare för att värva.
  *Största problemet med detta gängbildarprojekt är att jag inte kan enas med mig själv om kraven som ska uppfyllas för att vara med i mitt team. Idag plockade jag ut folk utifrån hur bra bus jag tror att de kan tänkas komma på. Ett bra bus ska inte, till skillnad från vad många tycks tro, göra någon illa eller ledsen, det ska inte permanent förstöra någons egendom eller på något vis hindra enskild persons arbete. Ett bra bus har sin grund i förvåning, snopenhet, förundran, förvirring och finurlighet. Imorrn ska jag mer målinriktat börja bearbeta de de ännu intet ont anande utvalda (det kommer för den delen inte alls att göra ont, så varför skulle de ana det?).

M kom hem sent igårkväll. Så fick jag se skymten av honom förut och åka lite spårvagn och skvallra om helgen. Helger är bra på många sätt, speciellt bra är de att prata om efteråt. Det är världens bästa gemensamma nämnare och åker man kommunalt en måndag så får du höra minsann! Imorse kunde jag inte låta bli (jag försökte verkligen), att höra hur en tjej, (vi kan kalla henne Elin för det var vad hon svarade i telefon), berättade för en annan tjej (som vi kan kalla Amanda, vilket den första tjejen Elin kallade henne) om hur hon träffat sin före detta pojkvän (Robin)´s bror (Emil) på krogen och att de blev så glada att se varandra att de bara var tvungna att ta en promenad i slottsskogen och ligga lite med varandra i ett buskage. Det är väl inte mer med det, blir man glad så blir man, men Amanda som suttit tyst ett tag säger til slut "Jag träffade Robin ute i fredags.. vi låg också". En eloge för ärlighet, eller?
  Det fina i kråksången är att det är ett väldigt vanligt fenomen det här med att berätta sina mest privata hemligheter på offentlig plats, som om det faktum att du inte känner personen bredvid gör att ljudvågorna från din röst på något välplanerat vis inte når främlingens öra. Göteborg är sveriges näst största stad, men lik förbannat en småstad. Du är inte anonym på vagnen på väg till skolan eller jobbet. Men för all del, jag ska inte klaga. Inget kan lysa upp en måndagmorgon så bra som ett riktigt kryddigt skvaller!

mitt öde som skvallertant är hugget i sten
mitt öde som skvallertant är hugget i sten
 

gratängmissen


om man inte kan konsten att värma en färdig gratäng, så kan man bli lite lessen, och väldigt hungrig.

RSS 2.0